Wist je dat? Courgette is ook rauw heel lekker!

Courgette bij de boterham
Ik ben helemaal weg van de recepten van Pascale Naessens. Ooit maakte ik zalm met spaghetti van courgette klaar als voorgerecht voor mijn gezin maar ik verving de rauwe zalm in het gerecht door gerookte zalm (dat was makkelijker voor mij). Het gerechtje kon op veel bijval van mijn tafelgenoten rekenen. Vooral de sliertjes rauwe courgette hadden veel succes.

Courgettes zijn er nu in overvloed, ook in mijn koelkast. Ik heb al eens courgettesoep met mosterd gemaakt. Nu besloot ik de courgette rauw te verwerken bij de lunch.Dit heb ik klaar gelegd voor 1 persoon

  • Courgette
  • Een kleine, dunne snede bruin brood - 2 ProPoints
  • besmeerd met een eetlepel zachte geitenkaas - 1 ProPoint
  • Peper
= 3 ProPoints

Zo heb ik het gedaan

Ik heb het volkorenbrood lichtjes geroosterd en daarna dik besmeerd met de geitenkaas. Dan heb ik een hoeveelheid sliertjes van de courgette gemaakt, genoeg om een hoopje te maken op de volledige boterham. Een flinke draai aan de pepermolen maakte het qua smaak af. Ik heb het verorberd met mes en vork want het leek me niet erg handig om met de hand op te eten.
Rauwe courgette - geitenkaas - volkorenbrood - peper

En wat vonden we ervan?

Ik lunchte alleen dus iemand anders heeft er niet van geproefd. Zelf vond ik het zo lekker dat ik nog een tweede portie klaargemaakt heb.

En verder

Ondanks het feit dat ik zeer graag groenten eet, vind ik het niet altijd makkelijk om een portie bij de lunch te voorzien. Ik blijf steken bij sla, tomaten of soep. Hoe doen jullie dat?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten