Alles-in-één-pot pasta of One pot wonder

Ik vroeg mij af of het echt kon: spaghetti mét saus klaarmaken in één enkele kookpot. Het lukte, kijk maar!
Alle ingrediënten voor pasta in één pot


Regelmatig kwam ik op Pinterest de "One Pot Wonder"-recepten tegen. Recepten met deze foto komen in verschillende blogs voor. Hier vond ik een andere versie van het concept. Het idee dat je eindeloos kan variëren met de ingrediënten sprak mij wel aan. Ik kwam ook op de blog van MMe ZsaZsa terecht. Zij had het gerecht al uitgeprobeerd. Met al deze inspiratie ging ik zelf aan de slag.
stap voor stap bereidingswijze voor one pot wonder


Dit heb ik klaar gelegd voor 3 personen

500 gram volkorenpasta - 7 ProPoints voor een verzadigende portie
250 gram champignons
een courgette
verse basilicum
een rode peper
een bouillonblokje
twee teentjes knoflook
oregano
een blik tomatenblokjes

= 7 ProPoints of telvrij

Zo heb ik het gedaan

De pasta, de courgette in stukken en de champignons doormidden in de kookpot
het pepertje, de lookteentjes in stukken, de oreganog en het verkruimelde bouillonblokje toegevoegd
het basilicumplantje bijna kaal geplukt
de tomatenblokjes er bij gekieperd
water erbij tot alle groenten onder water staan

Het geheel heeft 25 minuten geprutteld op een zacht vuurtje. Het meeste vocht was verdwenen. Er bleef alleen nog een soort tomatensaus over die gedikt was door het zetmeel van de pasta.

bord met one pot wonder

En wat vonden we ervan?

Op het eerste zicht lijkt dit een supermakkelijk gerecht. De onderste ingrediënten garen het snelst en hebben de neiging om aan de bodem te blijven plakken. Je moet dus de hele tijd naast de kookpot blijven staan om geregeld te roeren waardoor het gerecht minder makkelijk is dan het lijkt. We vonden het allemaal lekker maar we hebben toch een grotere voorkeur voor mijn (slanke versie van) spaghetti bolognese.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten