Grote groep? Ovenschotel met kabeljauw

Recept kleurige ovenschotel met kabeljauw

Veel eters over de vloer


Een nieuw samengesteld gezin met jong volwassenen runnen, brengt vaak nogal wat verschuivingen in het aantal eters teweeg. Vaak schuiven er onverwachts mensen mee aan tafel. Ik vind het fijn om veel mensen rond de tafel te hebben. Ik geniet van de gezellige drukte, van de verhalen en van het spijzen van de hongerigen.

Na meer dan tien jaar is mijn keuken er op voorzien om voor veel mensen te koken. Mijn kasten zijn gevuld met grote potten en schalen. In mijn hoekje op bol.com zie je een aantal ovenschalen die ik gebruik.

In principe waren we deze avond met zes. De vaste eters en de samenwonende stiefzoon waarvan het liefje in Spanje is. Voor de middag vroeg man of de broer, die een dagje kwam vloeren in het huis van stiefzoon ook kon blijven eten. Toen waren we met zeven. Om vier uur vroeg dochter of zij die avond bij vriendin mocht eten en slapen. En toen waren we weer met zes, waarvan vier hongerige mannen wegens het klussen bij de verbouwingen.


Dit heb ik klaar gelegd



  • Een grote ovenschaal
  • Veel groenten van verschillende kleuren bv. boontjes (licht voorgekookt), tomaat, courgette, champignons
  • een citroen, in stukjes gesneden
  • diepgevroren kabeljauwfilets - 3 ProPoints voor een portie van 140 gram
  • een bouillonblokje (groenten of vis)
  • kruiden naar keuze (bv. tijm, oregano, ...)
  • peper


=  3 ProPoints of Telvrij






Zo heb ik het gedaan

Ik heb alle groenten in hapklare stukken gesneden. 
Daarna alle groenten in de ovenschaal gelegd en door elkaar gemengd. 
Gekruid met peper, tijm en oregano.
Een bouillonblokje verkruimeld over de groenten.
De bevroren stukken kabeljauwfilet op de groenten gelegd
25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ik heb er puree bij geserveerd en iedereen heeft genoten :).

1 opmerking:

  1. Heerlijk recept en gelijk als favoriet opgeslagen :-) thanks for sharing.

    BeantwoordenVerwijderen