Panna Cotta met peer (de light versie!)

Recept voor panna cotta met peer #light #ww #telvrij
Mijn schoonzoon is een van de beste koks die ik ken. Vorige week zaterdag waren we uitgenodigd om opnieuw van zijn kookkunsten te proeven.

Omdat ik nog geen blogje had, stelde ik voor om het dessert klaar te maken. De lat lag hoog want het dessert mocht natuurlijk niet uit de toon vallen.

Ik ben de hele namiddag in de weer geweest op zoek naar een ideaal dessert. Ik wilde vertrekken van een bestaande klassieker en deze dan telvrij maken.

Eerst was er een mislukte poging om een soort telvrije appeltaartjes te maken. Mijn tweede poging, de panna cotta, heeft de tafel en deze blog gehaald.





Ingrediënten voor 4 personen


Ingrediënten Panna Cotta met platte kaas en peer
  • 200 gram plattekaas 0% (1 Pp per persoon)
  • 2 gelatineblaadjes (0 Pp)
  • 8 koffielepels room -8% (0 Pp)
  • 4 koffielepels gin (0 Pp)
  • een koffielepel Stevia
  • een halve koffielepel kaneel
  • 2 peren
  • citroensap




= 1 Propoint per persoon of telvrij

Recept Panna Cotta met peer en platte kaas

Bereidingswijze panna cotta met platte kaas
  • maak van de gelatineblaadjes een rolletje en laat ze weken in een glas koud water

  • doe in een andere kom 8 koffielepels room
  • voeg de plattekaas, de stevia en de kaneel toe en meng goed



  • doe de gin samen met een eetlepel water in het pannetje
  • zet op het vuur en laat de gelatine al roerend smelten

  • voeg toe aan de plattekaas en meng opnieuw
  • verdeel het mengsel in de kommetjes en laat 5 uur stijven in de koelkast


Net voor het opdienen:
  • schil de peer
  • snij ze in blokjes
  • besprenkel met citroensap 
  • verdeel over de kommetjes

Telvrije/slanke/light desserts


Ik heb het vaak moeilijk om lekkere desserts te vinden die gezond/slank/light/telvrij zijn.
Welk dessert tover jij op de tafel? Alle ideeën zijn welkom!