Lekker Belgisch: Scholfilet met witloof-appelslaatje en honingroomsaus


Scholfilet met Belgische producten #WW #Telvrij

Zoals ik al schreef in dit blogje ga ik graag langs in de kringwinkel.  Je kan daar voor een prikje leuke kookboeken op de kop tikken.

Kookboek uit de Kringwinkel


Bij het bladeren door dit kookboek viel mijn ook op een bijzonder gerecht. Bijzonder omdat het in 1990 de eerste prijs won in een nationale horeca-wedstrijd. De wedstrijd, ingericht door de voorloper van de VLAM, werd georganiseerd om Belgische producten te promoten.



Ik heb een beetje aan het recept moeten knutselen om het telvrij te maken :).




Ingrediënten voor 2 personen

Ingrediënten voor scholfilet met witloof-appelsalade #WW #telvrij
4 scholfilets (2 Pp)
Aardappelen (2 Pp)
2 stronkjes witloof
1 appel
4 koffielepels Solo light bakken en braden (1 Pp)
2 EL Light vinaigrette (0Pp)
Bosje waterkers
1 dl room 8% (1 Pp)
Peper
1 rode ui
1 koffielepel honing (0 Pp)
een eetlepel wijnazijn
1 dl witte wijn (0 Pp)



= 5 Propoints per persoon of telvrij

Werkwijze

Schil en kook de aardappelen.

Witloof, appel en waterkers fijn snijden.
Alles mengen en er de vinaigrette er onder roeren.







Witte wijn en wijnazijn laten inkoken samen met de gesnipperde ui.
Honing en room toevoegen en de saus opkloppen.
Kruiden met peper.



De scholfilets bakken in de pan.




Schik een hoopje witloofsalade in het midden van het bord.
Schik er de aardappelen rond en overgiet met de saus.

Leg er de gebakken scholfilets bovenop.







Het gerecht is echt eenvoudig om klaar te maken maar het heeft toch iets sjieks, vind ik. Ik ga het ook eens maken als ik volk over de vloer krijg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten