Tagliatelli met paddenstoelen en spinazie

Vegetarische pastaschotel met spinazie en champignongs

De herfst is absoluut mijn favoriete seizoen. De natuur kleurt prachtig en 's avonds kan je met kaarsjes sfeer creëren in huis. Ondanks de mooie nazomer hangt de herfst in de lucht. Nu eerst even dit blogje schrijven en dan ga ik de decoratie op mijn schoorsteenmantel een herfsttintje geven.

Ik had vanavond zin in een herfstgerecht. Telvrij, uiteraard :). Ik koos voor een vegetarische pastaschotel.  Het heeft ons allemaal heel erg gesmaakt.






Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor de vegetarische pastaschotel
  • 500 gram tagliatelli (liefst volkoren) (7pp voor een verzadigende portie)
  • paddenstoelen: allerlei soorten door elkaar
  • 100 gram diepvriesspinazie
  • 1 ui
  • een blokje groentenbouillon
  • 4 eetlepels room 8% (0 Pp)
  • 8 koffielepels Becel bakken&braden light (1Pp per persoon)
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout




= 8 Propoints per persoon of Telvrij

Aan de slag


Kook de pasta volgend de aanwijzingen op de verpakking.

Smelt de boter in de pan.




Snipper de ui en de knoflook fijn.




Snij de paddenstoelen in stukken.




Bak ui, knoflook en champignons in de pan.




Voeg de diepvriesspinazie toe en laat smelten.
Meng er het verkruimelde bouillonblokje onder.
Voeg de room toe.





Schik de pasta op het bord, doe er wat saus over en klaar!