Snel klaar: risotto met wortel en scampi

gerecht met wortel, risotto en scampi #Weightwatchers

Als je deze blog al een tijdje volgt dan weet je dat ik graag eet. Liefst véél.
En koken doe ik ook graag. Zolang het maar allemaal niet te ingewikkeld is en niet te lang duurt. 
Als het daarna dan ook nog lekker is en veel groentjes en weinig punten bevat, ben ik helemaal content.

Deze wortelrisotto voldoet aan al die hoge eisen.

De ingrediënten van dit makkelijke en gezonde recept

ingrediënten wortelrisotto #Weightwatchers
  • gepelde scampi's (100 gram per persoon = 2 propoints)
  • 2 dikke wortels per persoon
  • 2 sjalotjes
  • geraspte parmezaan (1 eetlepel per persoon = 1 propoint)
  • risottorijst (ongekookt 60g per persoon = 4 propoints per persoon)
  • een beetje droge witte wijn (om te koken, dus 0 punten)
  • wat water en een bouillonblokje (groenten)
  • olie (1 kofielepel per persoon = 1 propoint)
Totaal = 8 propoints per persoon of telvrij

Zo heb ik het gedaan


Eerst de sjalotjes in stukjes gesneden en daarna de wortels in schijfjes. Dat laatste was toch wat meer werk dan ik gedacht had dus een zakje van die voorgesneden (diepvries)wortels lijkt me nog een beter idee.
bereiding risotto met wortel en scampi #Weightwatchers

Ik heb eerst de pan omgespoeld met water zodat ik niet teveel olie moest gebruiken om de sjalotjes te fruiten. Daarna heb ik de rijst toegevoegd en dat allemaal eventjes geroerd tot de risottorijst glazig was. Hup, de worteltjes erbij. Nog efkes roerbakken en dan geblust met een half glas witte wijn en het bouillonblokje (dat ik eerst opgelost had in een klein glas water).

bereiding risotto met parmezaanse kaas #Weightwatchers
Terwijl dat allemaal stond de sudderen, heb ik in een nieuwe pan de scampi's gebakken. Ik heb hier geen vetstof voor gebruikt. Dat was niet nodig omdat de scampi's nog bevroren waren. Toen ze er eetbaar uitzagen heb ik er wat peper op gedaan. Daarna heb ik ze in de grote pan bij de risotto en de wortels gekieperd. Alles doorgeroerd en met een deksel op de pan een vijftiental minuutjes laten sudderen.

Toen de wortels beetgaar waren, heb ik de parmezaan toegevoegd en ook nog wat peper. (I looooove peper!)

Smakelijk!


We hebben allemaal gesmuld dus ik hoop dat jij hier ook van gaat watertanden. 

Heb jij ook een favoriete snel-klaar-recept?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten