All Bran Cake: Een (telvrij) tussendoortje in 2 minuten

Op telvrije dagen of als het 's morgens snel moet gaan, eet ik wel eens All Bran. Dertig gram All Bran, wat magere melk en eventueel wat fruit zorgt voor een stevige start van de dag.

Ik vroeg mij af of ik nog meer met All Bran kon doen...

Op Pinterest kwam ik een recept tegen voor een cakeje tegen dat je in een kop in de microgolfoven kan klaarmaken.
Ik sleutelde wat aan het recept en dit werd het resultaat.

All Bran Cake
All Bran Cake

Ingrediƫnten

  • 30 gram All Bran vezelrijk plus (2 pp.)
  • 1 koffielepel bakpoeder (0 pp.)
  • 1 ei (2 pp.)
  • 3 eetlepels of 45 ml melk (0 pp.)
  • aardbeien of ander fruit
Totaal: 4 Propoints of voor een Telvrije dag

Zo maak je het

Maal de All Bran fijn in de blender (of mix met de staafmixer). Doe er de bakpoeder, het ei en de melk bij en meng alles goed.
Snij het fruit in kleine stukjes en roer onder het mengsel.

Doe het mengsel in een grote tas. De tas mag maar voor 2/3 gevuld zijn omdat het deeg zal straks rijzen.

Plaats anderhalve minuut (90 seconden) in de magnetron op de hoogste stand. Neem uit de microgolfoven en laat minstens een kwartier afkoelen.

Je kan het cakeje eten in de kom maar je kan het ook uitstorten op een bord en versieren met vers fruit.

Bedenkingen achteraf

  • snel klaar
  • vult goed
  • vezelrijk
  • smaakt niet zoet (Het zou vast lekkerder zijn met rietsuiker maar ja...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten