Ovenschotel met boerenkool

Ik hou van boodschappen doen. 

Wat een gevoel van luxe en overvloed om in een winkel vol lekkers zomaar te kunnen kiezen wat je wil eten!

Ik heb mijn kar goed gevuld. Met lekkere en gezonde dingen. 

Koken is creativiteit.

Het zakje boerenkool had ik als eerste vast. De rest heb ik er op het gevoel bij gekozen.

ingrediënten ovenschotel met boerenkool #ww


Ingrediënten per persoon

150 gram aardappen = 3 punten
135 gram mager rundsvlees = 3 punten
170 gram boerenkool
75 gram kastanjechampignons
3 koffielepels Becel Light (bakken en braden) = 1 punt
1/3 van een ei = 1 punt
3 eetlepels magere melk = 0 punten
peper, zout, knoflook, nootmuskaat

Eventueel: geraspte kaas light = 2 punten

TOTAAL = 8 à 10 punten

Werkwijze

Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken.
Doe aardappelen en boerenkool in een pot en doe er ruim water bij.
Laat 25 minuten koken.

Laat de oven voorverwarmen op 180 graden.

Snij de kastanjechampignons in schijfjes.
Bak het extra mager rundergehakt in de Becel Light. 
Kruid stevig met peper, zout en knoflook.
Voeg de champignonschijfjes toe en laat even meebakken.

Giet de aardappelen en de boerenkool af. 
Voeg het ei en de magere melk toe.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 
Maak puree.

Stijk de helft van de boerenkoolpuree uit in een schotel. 
Beleg met het vlees- en champignonmengsel.
Bedek met de rest van de boerenkoolpuree.

Als je nog punten genoeg hebt, kan je de schotel afwerken met wat light kaas. 

Een kwartiertje in de oven schuiven en klaar!

Ovenschotel met boerenkool

Tip!

Maak een extra portie om de volgende dag op te eten als lunch of om in te vriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten