Duif met rode wijn in de snelkookpan

Mijn man is duivenmelker en dat heeft als voordeel dat we regelmatig duif van eigen kweek kunnen eten.
Er zijn verschillende manieren om duif klaar te maken maar zelf vind ik de manier waarop mijn man ze klaar maakt het allerlekkerste.

Het gerecht is totaal niet WeightWatchers-vriendelijk. Langs de andere kant schijnt het wel een afrodisiacum te zijn dus dat geeft extra beweging ;-).

Het kookwerk is van hem, de foto's zijn van mij.

Dit legde hij klaar voor twee personen



  • twee jonge duifjes (6 punten per duifje)
  • champignons
  • wortels
  • een half glas rode wijn (2 punten)
  • Solo Light bakken&braden (2 punten)
  • water
=10 punten per persoon

Zo maakte hij het klaar

bereidingswijze van de duif

Eerst de duifjes aanbraden in de boter. Bij de snelkookpan hoort een rooster om op de bodem te leggen. Na het aanbraden haalt hij de duif uit de snelkookpan en legt ze terug maar ditmaal op het rooster. Dan vult hij de kookpot verder aan met de groenten, de rode wijn en een half glas water. Van zodra het deksel begint te stomen, zet hij het vuur lager en laat hij alles 20 minuten garen.

(De gaartijd van duif is afhankelijk van de leeftijd en van hun vliegervaring. Daarom kan je nooit op voorhand zeggen hoe lang een duif nodig heeft om gaar te worden. Dus na 20 minuten controleren en de gaartijd eventueel verlengen.)

De duifjes zijn klaar als het vlees vanzelf wat loskomt. Als alles uit elkaar valt, zijn ze te gaar.

Als de duifjes klaar zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze op een bord. Onderaan de pan zie je nu een heerlijke bouillon met rode wijn en groenten. Gebruik dat als saus over gekookte aardappels of over couscous. 


Dit vonden wij ervan

 Mmmmmmmmmmmmmmmmmm!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Mug cake met ei, havermout en banaan

Gevulde patisson