Biefstuk met provençaalse saus

Provençaalse saus is een lekkere manier om je bord te vullen met een extra portie groenten. Het geeft je bord een feestelijke toets en kost slechts 2 punten.

recept provençaalse saus #WeightWatchers #WW


Ingrediënten voor 1 persoon

Ik schrijf hier de hoeveelheden voor 1 persoon. Zo kan je makkelijk de hoeveelheden uitrekenen voor jouw gezelschap. Je mag met de hoeveelheden creatief aan de slag gaan. Alleen met de olijfolie moet je een beetje opletten want dat kost punten.
  • 1 koffielepels olijfolie ( 2 punten)
  • een halve ui 
  • een teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 100-150 gram champignons
  • een koffielepel provençaalse kruiden
  • peper
  • een bouillonblokje (kip)
  • een blik tomatenblokjes

Zo maak je het klaar

De saus is heel eenvoudig om te maken. Precies waar ik van hou :)

Provençaalse saus: stap voor stap #weightwatchers #WW


Neem een pan waar een deksel op past en zet op een laag vuurtje.
Hoeveel eters heb je? Doe dat aantal koffielepels olijfolie in de pan.
Voeg de in stukken gesneden ui en het gehakte teentje knoflook toe.
Terwijl de ui glazig wordt, snij je de paprika in blokjes.
Voeg toe en roer.
Snij de champignons in twee, voeg toe en roer.
Nu is het tijd om te kruiden. Doe provençaalse kruiden en de peper bij de groenten.
Verkruimel het bouillonblokje met je vingers en voeg toe.
Roer goed.
Doe nu het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Voeg daarna het blik tomatenblokjes toe.
Laat nog 5 minuten zonder deksel verder sudderen zodat de saus wat kan indikken.

Een gezond gerecht!

We aten biefstuk met provençaalse saus, gebakken aardappeltjes uit de Philips Airfryer, sla en tomaten. Heel lekker!

Biefstuk Provençaalse saus aardappelen Airfryer sla tomaat

Biefstuk?

Voor een biefstuk moet je ongeveer 4 punten rekenen. Dat bak ik dan in Becel light.
Afbeeldingsresultaat voor becel light bakken




Reacties

Populaire posts van deze blog

Mug cake met ei, havermout en banaan

Gehaktballen met verstopte groenten

Gevulde patisson