Slaatjes om mee te nemen: véél ideeën!
In de zomer is een slaatje een heerlijke lunch. Vaak maak ik mijn slaatje al een dag op voorhand klaar.
Kies van elke laag één onderdeel. Begin met laag 1, die zal dus helemaal onderaan in je meeneempot liggen. Uitgestort op het bord ligt de bovenste laag, de sla, dan onderaan op je bord.
Hoe zorg je ervoor dat je slaatje smakelijk fris en lekker blijft tot de middag?
Om je slaatje fris en krokant te houden, heb je een hoge pot nodig met een deksel dat goed afsluit. Verder komt het erop aan om de ingrediënten op de juiste manier te stapelen.
Eenmaal aangekomen op je werk plaats je je potje onmiddellijk in de koelkast.
's Middags giet je de inhoud van de pot voorzichtig uit over een bord.
Eenmaal aangekomen op je werk plaats je je potje onmiddellijk in de koelkast.
's Middags giet je de inhoud van de pot voorzichtig uit over een bord.
De ingrediënten die ik hier onder opsom, heb ik (bijna) altijd in huis. De meeste zaken koop ik in een kant-en-klaar zakje.
Lekkere en snelle ideeën voor meeneemslaatje
Kies van elke laag één onderdeel. Begin met laag 1, die zal dus helemaal onderaan in je meeneempot liggen. Uitgestort op het bord ligt de bovenste laag, de sla, dan onderaan op je bord.
Laag 1: de eiwitten
- 100 gram gerookte zalm (0 punten)
- 2 hard gekookte eieren (0 punten)
- 100 gram kip- of kalkoenreepjes (1 punt)
- 100 gram magere hamreepjes (2 punten)
- 100 gram forelfilet (2 punten)
- 90 gram mini mozarela light (4 punten)
Laag 2 (eventueel) : smaakmakers
- 2 eetlepels maïs uit blik (0 punten of 1 punt)
- 9 olijven (1 punt)
- 10 gram pijnboompitten (2 punten)
- 10 gram gemengde noten (2 punten)
Laag 3: de vinaigrette
- een eetlepel balsamicoazijn (0 punten)
- twee koffielepels light vinaigrette (1 punt)
- een koffielepel olijfolie (2 punten)
Laag 4: de koolhydraten
Op voorhand klaarmaken:
- 100 gram aardappelen (2 punten)
- 100 gram couscous (3 punten)
- 100 gram volkorenpasta (4 punten)
Apart meenemen:
- 2 knäckebröd lichtgewicht (1 punt)
- 1 rijstwafel (1 punt)
- 50 gram brood (4 punten)
Laag 5: het fruit
- ananas
- aardbei
- appel
- meloen
- perzik
Laag 6: kruiden
- peper
- zout
- verse kruiden: basilicum, peterselie, ...
Laag 7: de harde groenten
- tomaat
- komkommer
- schijfjes champignons
- pijpajuin
Laag 8: de bladgroenten
- rucola
- slamix
- tuinkers
Totaal:
vanaf 2 à 3 punten
Ziet er geweldig uit Tanja, dit recept ga ik zeker zelf ook eens proberen.
BeantwoordenVerwijderen